mmlogo
1eind
24


c4d

 

 

MAXON CINEMA 4D RELEASE 11.5 -
PROFESSIONELE 3D GRAPHICS NU NOG MAKKELIJKER TE MAKEN!

 

Omvangrijke upgrade brengt fantastische beeldkwaliteit, verrijking in rendering en workflow en biedt update van het populaire motion graphics module - Mograph 2 - met nieuwe functionaliteit die aanmoedigt tot het maken van adembenemende 3D animaties.

 

Friedrichsdorf, 1. September 2009 - MAXON Computer, toonaangevend ontwikkelaar van professionele 3D software, kondigt vandaag de onmiddelijke beschikbaarheid aan van CINEMA 4D Release 11.5, een veelomvattende upgrade van zijn vooraanstaande 3D modeling, painting, animatie en rendering software. Bepakt met nieuwe features, voorziet CINEMA 4D R11.5 in betere workflow en productiviteit, en nodigt professionals uit tot het maken van hoge kwaliteit stills en animaties op een nog gemakkelijkere en snellere manier. Deze release is de culminatie van MAXON's leading-edge technologie en ontwikkeling. Het kenmerkt een substantieel bewerkte en geaccelereerde render engine, een compleet nieuwe Picture Viewer, meer integratie met vooraanstaande compositing applicaties, en een grote upgrade van zijn populaire MoGraph module, gekenmerkt door een geintegreerde Dynamics Engine en een scala aan nieuwe toevoegingen. CINEMA 4D Release 11.5 ondersteunt ook volledig de laatste operating systems van Apple en Microsoft, inclusief Mac OS X Snow Leopard respectievelijk Windows 7. Tegelijk met de release van 11.5 komt MAXON met de nieuwe CINEMA 4D Broadcast Edition .

"MAXON commiteert zich aan verrijkingen van CINEMA 4D die werkelijk de productiviteit van gebruikers in diverse disciplines verhogen , in film, broadcast, architectuur, product visualisatie, games, multimedia en meer", zegt Harald Egel, MAXON co-oprichter en CEO. "De vele verbeteringen in de nieuwe Release 11.5 zal gebruikers helpen tot betere resultaten te komen en zal hen kostbare tijd en inspanning besparen".

"CINEMA 4D geeft mijn ontwerpteam de mogelijkheid om wonderen te verrichten binnen absurd strakke deadlines" zegt John LePore, associate creative director voor Perception NYC. "De nieuwe features en verbeteringen in Release 11.5, vooral die in Mograph 2, zijn een werkelijke uitbreiding van het arsenaal aan verbluffende creatieve gereedschappen.

 

Highlights CINEMA 4D Release 11.5

Superieure render prestaties met onder meer nieuwe Bucket Rendering
Door een aanzienlijke bewerking van de render engine in R11.5 kan men nu sneller en efficienter renderen. R11.5 haalt het beste uit de state-of-the-art multi-core processors en voegt nieuwe features toe zoals render instancing en bucket rendering waardoor men immens efficienter kan werken. Render-intensieve taken zoals sub-polygon displacement worden gigantisch versneld. CINEMA 4D gebruikers kunnen nu complexere scenes maken want zelfs biljoenen polygonen kunnen nu gerenderd worden op eenvoudige hardware.

Verbeterde Picture Viewer
De nieuwe Picture Viewer in R11.5 biedt een behoorlijke set aan creatieve gereedschappen voor het beoordelen en editen van beelden en animaties, wat de gebruiker een enorme tijdsbesparing oplevert. Er is onder andere een render historie met de mogelijkheid om renderings met elkaar te vergelijken, beeldfiltering en -aanpassing, post filtereffecten, en verbeterde managements van lagen. Er is een RAM Player waardoor gebruikers animaties, zelfs met geluid, kunnen afspelen terwijl het beeld nog rendert. Dus gedurende het renderproces kunnen gebruikers de animatie nog checken.

Verbeterde interoperabiliteit en integratie
Gebruikers van Release 11.5 kunnen CINEMA 4D nu gemakkelijker integreren in bestaande productienetwerken:

  • Talloze verbeteringen zijn aangebracht in CINEMA 4D's hooggewaarde aansluiting met Adobe After Effects, inclusief ondersteuning van bijkomende object types;
  • Ondersteuning van Apple Motion bevat nu export van 3D data;
  • Ondersteuning van Autodesk FBX 2010.0 betekent een snelle en gemakkelijke uitwisseling tussen diverse 3D applicaties.

Krachtige nieuwe motion graphics mogelijkheden
De motion graphics module MoGraph - een must voor iedere CINEMA 4D motion graphics ontwerper vanwege zijn snelle workflow, snelle rendering en gemakkelijke export naar compositing applicaties - is geupgraded naar versie 2 en biedt krachtige nieuwe motion graphics functionaliteit. Nieuwe features in MoGraph 2 bevatten: MoDynamics, een geoptimaliseerd fysisich simulatiepakket waarmee men honderden objecten tegen elkaar kan laten botsen of onderhevig kan maken aan krachten als zwaartekracht of wrijving; PolyFX voor het snel en gemakkelijk creeren van explosie-effecten; MoSpline voor het clonen van bestaande splines en ze te animeren met krachten en generatoren; en nog veel meer zinderende features voor broadcast designers.


Ondersteuning voor nieuwe Operating Systems
MAXON streeft altijd naar compatibiliteit met de eigenschappen van de nieuwste geavanceerde operating systemen.

  • Apple - R11.5 is volledig compatibel met Mac OS X Snow Leopard, inclusief de toegang tot aan 64GB virtual memory.
  • Microsoft - R11.5 is volledig compatibel met Windows 7, inclusief de verbeterde file dialoog.

 

Over MAXON Computer
MAXON Computer is ontwikkelaar van professionele 3D modeling, painting, animatie en rendering producten. Zijn award-winning CINEMA 4D en BodyPaint 3D software producten zijn veelvuldig gebruikt in film, televisie, wetenschap, architectuur, engineering en andere industrieen. MAXON heeft kantoren in Duitsland, V.S, Groot Brittanie, Frankrijk en Japan. Voor meer info zie www.maxon.net.


10
eindstaart