mmlogo
1eind
24


 

packshot

 

 

MAXON CONTINUEERT MARKTLEIDERSTATUS OP 3D MOTION GRAPHICS
GEBIED MET INTRODUCTIE VAN CINEMA 4D BROADCAST EDITION

 

Exclusief ontworpen voor professionals in broadcast design,
biedt deze nieuwe product bundel de ultieme 3D Motion Graphics Toolkit.

 

Friedrichsdorf, Duitsland, September 1, 2009 - MAXON Computer, toonaangevend ontwikkelaar van professionele 3D modeling, painting, animatie en rendering applicaties, introduceert vandaag CINEMA 4D Broadcast Edition, een veelomvattende nieuwe bundel in zijn hooggewaardeerde range van 3D software edities. De nieuwe release maakt van de basisapplicatie CINEMA 4D - geroemd om zijn gebruikersgemak, naadloze integratie met bestaande productienetwerken, alsmede een snelle en stabiele architectuur - een krachtig gereedschap voor het maken van motion graphics, helemaal toegespitst op de creatieve behoeftes van professionals in broadcast design. De Broadcast Editie is gebaseerd op de laatste versie van CINEMA 4D, Release 11.5, dat bepakt is met nieuwe features voor een ongeevenaard nivo van workflow productiviteit, inclusief een forse upgrade van zijn populaire MoGraph module. Deze opgewaardeerde module bevat een geintegreerde Dynamics Engine en geavanceerde mogelijkheden voor creatieven om op een vlotte manier spectaculaire hoogwaardige 3D animaties te maken.

Vanwege de efficiente workflow, de verbluffend hoge rendersnelheden en de naadloze integratie met toonaangevende compositing pakketten als Adobe After Effects, Apple Motion en Final Cut Pro, wordt CINEMA 4D wereldwijd gezien als de 3D digitale content softwarekeuze van vooraanstaande broadcast netwerken, ontwerp en branding studio's en audiovisuele facilitaire bedrijven. De lijst van gerenomeerde broadcast ondernemingen die CINEMA 4D inzetten als creatief en technisch gereedschap om concurrerende en baanbrekende graphics campagnes te verwezenlijken bevat namen als Fox, ESPN, NBC, CBS, ABC, BBC, The Discovery Channel, TNT, BSkyB, ITV, RTL, ProSieben, Framestore, Moving Picture Company, Sehsucht, Aixsponza en vele anderen.

Volgens Harald Egel, MAXON co-oprichter en CEO, staan de motion graphics designers van vandaag constant onder druk om content van hoog productiegehalte te leveren. "MAXON is trots op de voortrekkersrol die CINEMA 4D al jarenlang heeft als het gaat om het realiseren van flexibele, snelle en betrouwbare workflow oplossingen voor 3D motion graphics designers. De huidige Broadcast Edition borduurt voort op die voortrekkersrol door design professionals te voorzien van een op maat gesneden en unieke set van motion graphics gereedschappen die gemakkelijk geintegreerd kan worden in elk productienetwerk en aanzet tot het creeren van hoogwaardige content voor entertainment".

"CINEMA 4D komt duidelijk tevoorschijn als eerste keuze voor het maken van 3D motion graphics voor broadcast design", zeggen Chris and Trish Meyer, auteurs van Creating Motion Graphics with After Effects. "De nieuwe Broadcast Edition - met zijn fantastische MoGraph module en de toevoeging van honderden presets - is perfect voor zowel beginnende als ervaren motion graphics ontwerpers die, als uitbreiding op hun bestaande gereedschappen, op zoek zijn naar een krachtig, flexibel en toegewijd 3D programma".

Hoogtepunten CINEMA 4D Broadcast Edition
De CINEMA 4D Broadcast Edition bevat de CINEMA 4D R11.5 core applicatie, de nieuwe opgewaardeerde MoGraph 2 module en de Broadcast Extension Kit. Hoogtepunten van deze release zijn:
Krachtige nieuwe Motion Graphics mogelijkheden
De motion graphics module in CINEMA 4D, MoGraph, is opgewaardeerd naar versie 2. MoGraph2 biedt de volgende geavanceerde motion graphics functionalitieten:

  • MoDynamics: een geoptimaliseerd op fysica gericht simulatiepakket dat honderden objecten met elkaar kan laten botsen en onderhevig maakt aan fysische krachten als zwaartekracht en wrijving, waardoor ontwerpers aangrijpende, abstracte motion graphics kunnen creeren en spectaculaire effecten op basis van eenvoudige primitieven;
  • PolyFX: geeft de ontwerper de mogelijkhedi om snel en eenvoudig explosie-effecten te maken;
  • MoSpline: vergemakkelijkt het clonen van bestaande splines en het animeren met krachten en effectoren;
  • Vele andere features zijn toegevoegd die geavanceerde mogelijkheden bieden aan professionele broadcast ontwerpers professionals.


Broadcast Extensie Kit
De CINEMA 4D Broadcast Edition bevat ook de Broadcast Extensie Kit die honderden presets bevat van objecten en scenes - sommigen voor-geanimeerd en /of modificeerbaar, met setups voor camera en belichting, royalty-free clips met geluiden en achtergronden. Deze middelen zijn specifiek gemaakt voor algemene on-air benodigdheden zodat ontwerpers indrukwekkende motion graphics animaties recht uit de doos kunnen halen.

Over MAXON Computer
MAXON Computer is ontwikkelaar van professionele 3D modeling, painting, animatie en rendering producten. Zijn award-winning CINEMA 4D en BodyPaint 3D software producten zijn veelvuldig gebruikt in film, televisie, wetenschap, architectuur, engineering en andere industrieen. MAXON heeft kantoren in Duitsland, V.S, Groot Brittanie, Frankrijk en Japan. Voor meer info zie www.maxon.net.


10
eindstaart